//awesomeblog
Take A Note
Wednesday, 4 July 2012 ? 0 Suka Saya ?
Hidup itu memang susah dan indah jika kita betul2 menghayatinya :') Siapa pun mesti ada problems masing2.Itu semua  Dugaan Allah untuk umat2 nya. Allah menguji kita bukan sebab dia tak sayang, tapi nak tengok sejauh mana kita mampu bersabar dan bertahan.Maybe semua pernah dilukai dan disakiti, tapi tak akan sebab tu, kita semua sampai down,tak ada semangat. Kita kan kuat,mampu untuk lawan semua tu.Bila pikir balik, kita macam bodoh pun ada, mintak maaf bahasa tak sopan. Yelah,kita tak tentu khawin dengan seseorang tu atau lebih mudah nak fahamkan, Pakwe laaa. Kalau Allah dah tentu kan jodoh kita dengan dia, tak akan kemana nya. Stop dari terlalu berharap. Nanti takut suatu hari nanti kita yang kecewa.Ainur dah biasa dengan keadaan ni. Sampaikan tak larat nak lalui. Tapi, hidup, macam mana pun kita kena lalui kan. hmm, cuma perlu bersabar dan banyak kan buat ibadah dekat Allah. Insyaallah Allah akan tolong hambanya juga :-)


Enjoy reading ;)




Older Post . Newer Post
FOLLOW+ DASHBOARD